Pályázatok

Sajtóközlemény

Raktár és szociális épület építése, híddaru beszerzése az Illés Metál Kft-nél

2022/08/05

Az Illés Metél Gabonatechnika Gyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 125,24 millió forint uniós támogatást nyert a „Raktár és szociális épület építése, híddaru beszerzése az Illés Metál Kft-nél” című GINOP_PLUSZ-1.2.3-21-2022-02112 azonosítószámú projektjének megvalósítására. A projekt keretében infrastrukturális és ingatlan beruházásra, eszközbeszerzésre, és megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására kerül sor a projekt megvalósítási időszakában 2022.04.01. és 2023.04.01. között. A projekt megvalósítási helyszíne Nagymányok.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program keretén belül a Pénzügyminisztérium, mint Támogató által meghirdetett GINOP_PLUSZ-1.2.3-21 felhívásra az Illés Metél Gabonatechnika Gyártó és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság 2022.01.19-én nyújtott be támogatási kérelmet. A fejlesztés célja a vállalkozás versenyképességének növelése, eszközállományának, infrastruktúrájának bővítése volt megújuló energiaforrás alkalmazása mellett.

A 125 235 901 forint európai uniós támogatás segítségével a projekt keretében sor kerül egy ingatlan beruházásnak minősülő raktár épület megépítésére, egy ABUS híddaru és egy LINDE H 60-as targonca beszerzésére, egy megújuló energiaforrásnak számító napelem alkalmazására, illetve tanácsadói és képzési szolgáltatás igénybe vételére.

A projekt támogatásának köszönhetően a megvalósítandó raktározási, tárolási tevékenységgel bővíteni tudjuk a szolgáltatásainkat, ezzel növelve versenyképességünket és a megújuló energiaforrás alkalmazásával csökkenteni tudjuk a költségeinket hatékonyságunk növelése mellett.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

További információ kérhető:

Illés István ügyvezető

+36 (30) 902-2249

illesmetalkft@gmail.com

Vállalkozás bemutatása:

Az Illés Metál Gabonatechnika Gyártó és Szolgáltató Kft 2010-ben kezdte meg működését, elsősorban malom,- és gabonaipari technológiák szerelésével, karbantartásával foglalkozott. Az iparág egyedi jellegéből következően, tevékenységi körünk hamarosan alpin technológiai szerelési szolgáltatásokkal is bővült.

Vállalatunk történelmében újabb mérföldkövet jelentett a munkaerőkölcsönzés, eleinte belföldön, majd ez a tevékenység kiterjedt az Európai Unió, elsősorban Németország és Ausztria területére. A COVID 19 vírus megjelenésével, az európai piac kiszámíthatatlanná vált, elsősorban az eleinte egyre szigorodó ki,- és beutazási nehézséget következtében. Mivel mintegy 40 tapasztalt fémipari szakmunkást foglalkoztattunk és tesszük ezt jelenleg is, így erőforrásainkat a munkaerőkölcsönzésről újra a belföldi fémszerkezet gyártásra fókuszáltuk.

A gyors reagálás részünkről sikeresnek bizonyosodott és elbocsájtások helyett eszköz és gépparkunk fejlesztésébe kezdhettünk. 2021 folyamán beszereztünk egy Dieci 170-es teleszkópos rakodógépet, egy 6 Tonnás Linde villás targoncát, egy MOST UE-460 DSA fémipari szalagfűrészt, egy magas precizitású MOST SPEEDCUT 15/30 CNC plazmavágó asztalt, Hypertherm Powermax 125 tápegységgel, egy Magni RTH 5.26 teleszkópos forgózsámolyos, csörlős emelőgépet, továbbá Metabo akkumulátoros szerszámgépeket.

Ezek a fejlesztések képessé tettek minket, komplex fémipari, gyártási és szerelési feladatok ellátására, és nagyban hozzájárulnak munkavállalóink feladatinak elősegítésére és a biztonságos munkavégzéshez.

A jelenlegi alapanyaghiány és a rohamosan változó növekedő alapanyag árak miatt elengedhetetlen, hogy a vállalkozások ne hosszútávúan tervezzék meg a beszerzéseiket. Viszont rengeteg cégnek nincs raktározási kapacitása, forgótőkéjük jelentős részét az alapanyagbeszerzésekre fordítják. Az Illés Metál Kft. által megvalósítandó raktározási, tárolási tevékenységének célt szolgáló új raktár épület ezt az igényt célozza meg a raktározási szolgáltatás nyújtásával.  A raktárban történő anyagmozgatáshoz nagy szükség van egy híddarura, amely akár több tonna súly mozgatásában is segítségre lehet, illetve egy targoncára.

Az Illés Metál Kft. 3 fő fizikai és 3 fő szellemi tevékenységet folytató dolgozót tervez a telephelyen alkalmazni, de a szociális blokk kialakítása figyelembe veszi a jövőbeni létszámbővítést is.

 A projekt szakmai tartalma:

A mai versenyhelyzetben a minőségi termelésen, szolgáltatáson túl az egyik legnagyobb szerepe a logisztikának van. A logisztika keretet ad egy vállalat működésének.

A vállalati beszerzés elsődleges feladata a vállalat működéséhez és igényeihez megfelelő erőforrások biztosítása, rendelkezésre állítása, készletbe helyezése.

A beszerzés a vállalat legnagyobb anyagáramlási folyamatát generálja, így a vállalatok egyre inkább felismerik a beszerzés stratégiai jelentőségét és annak szerepe jelentősen felértékelődött. A jelenlegi alapanyaghiány és a hektikusan, gyorsan változó alapanyag árak miatt elengedhetetlen, hogy a vállalkozások ne hosszútávúan tervezzék meg a beszerzéseiket. Viszont rengeteg cégnek nincs raktározási kapacitása, forgótőkéjük jelentős részét az alapanyagbeszerzésekre fordítják. Az Illés Metál Gabonatechnika Kft. által megvalósítandó raktározási, tárolási tevékenységének célt szolgáló új raktár épült ezt az igényt szeretné kiszolgálni. A nagy, több tonnás alapanyagok tárolására és mozgatására is alkalmas raktár szolgáltatással az Illés Metál Gabonatechnika Kft. egy újabb színt vinne a szolgáltatásának palettájára. A raktárban történő anyagmozgatáshoz nagy szükség van egy híddarura, amely akár több tonna súly mozgatásában is segítségre lehet. Nagyon nehéz rakományok mellett raklapos áruk, kisebb és nagyobb súlyú darabos termékek, esetleg ömlesztett anyagok mozgatásához szeretnénk beszerezni a Linde H 60 D: 6,0t (EU5) targoncát.

Tanácsadás igénybevétele az Illés Metál Gabonatechnika Kft új tevékenységének sikeres megvalósításához szükséges. A tanácsadás során átlátható képzési terv fog születni a szükséges képzésekről, személyiség- és készség fejlesztő programokról, mely segítségére lesz az Illés Metál Gabonatechnika Kft-nek jövőben, hogy minél színvonalasabb szolgáltatást tudjon nyújtani logisztika, raktározás tekintetében.

Az angol nyelvi képzés segítségével munkatársaink nem csak hazai cégeknek tudnak majd a jövőben raktározási, tárolási szolgáltatást nyújtani, hanem a nyelvi akadályok minimalizálásával akár külföldi cégek megkeresésének is eleget fognak tudni tenni.

A napelemes rendszernek köszönhetően a raktár csarnok külső (hálózati) energia igényét az Illés Metál Gabonatechnika Kft. minimálisra szeretné csökkenteni a költséghatékonyság és a zéró emisszió jegyében.